Senarai Akhir Peserta Akademi Fantasia 7


List of those who will participate in Akademi Fantasia season 7 has been released by Astro. There are 20 of them and starting next week, they will make their first debut. Are they good? We will see. Below is the picture of those Akademi Fantasia 7 participants.

senarai gambar pelajar akademi-fantasia-7
For High Resolution Photo

For More Details on Participants of Akademi Fantasia 7
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 1 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 2 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 3 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 4 Youtube Videos
Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Ke 5 Youtube Videos


101 responses to “Senarai Akhir Peserta Akademi Fantasia 7”

    • banyak gile list ko nk soh out dlm konsert 5..i think mcm takde je kuar next week since last week 2 org kuar..and a week before pun 2 org gak kuar..

  1. aku kalau boleh mmg nak isma keluar dr akedemi fantasia
    apa kejadah nya kalau dia jadi juara
    layak ker dia bergelar juara atas undia kroni2 dia
    amatilah betul2 kemana halatuju industri ini
    kalau dia jadi juara apa yg dia akan buat
    BERANAK JER TAK LEH WAT SHOW
    jadi apa guna dia jadi JUARA
    besarkan lah anak2 tu
    dia bukan nya bagus pon
    bagi la peluang pada org2 muda yang leh pergi jauh dalam industri yang tak seberapa ni
    carilah bakat2 yang boleh menandingi aANITA SARAWAK KER @ ALMARHUM SUDIRMAN,
    ISMA TU ALBUM DIA LEH JUAL KER
    BANGKIT LA DARI MIMPI DI SIANG HARI
    SEDAR LAH WAHAI PEMINAT2 SENI TANAH AIR

  2. si aisyah tu ntah pape jer…aku tgk suara biasa jer..nyanyi vokal berterabur..then cepat pancit..apeni..mentang2 dia sorg anak dara kt situ…gedik2 plk..pastu makeup jer lebih..tebal skali..sampai muka asli pun dah tak nmpk..

    apsl af kali ni dah konsert yg ke berapa tah baru nak nyanyi lagu english..i msti kes ramai yg tak tau ckp english…

  3. aku sokong yang awak kata tu eja..tapi isma layak ker?kalau di beri peluang untuk pilih,honestly yang paling layak dah tentu Hafiz.dan yang lain cam si claudia,yazid dan akim antara calon yang sememangnya layak masuk final..si aisah,bukan cakap suara x bagus,tapi main2 sangat.biasanya kalau final memang ada 2 ompuan tertinggal..sajet aku claudia ngan aisah lah.hehehe…HIDUP ORANG SARAWAK….

  4. apala af7…nampak betul pilih kasih bukannya pilih bakat….inikah yang dikatakan transformasi…langsung takde class…balik kampung jelah… sengaja nak keluarkan aishah dengan claudia nak masukkan aril…..lu pikirlah sendiri…lakonan yang tak berkesan …

  5. tak best langsung af kali ini..lebih baik tengok aim….daripada tengok af yang nak ambil orang yang tak berbakat jadi juara..itu sebab mereka buat af masuk….tak best langsung..

  6. sape undi akim keluar..kau la get lost…yang undi aril pun same…Akim ensem and cute..Aril poyo!

  7. uish…aku rs ok jer AF kali ni..
    nak di banding dgn AF4 dlu..huhuhu..
    suara sume ada..aura je xbrape sgt..
    klu tgk2 pun yg ada aura tu Aril n Hafiz jer..
    kankankan…

  8. Fame, Publicity, Money, and Conspiracy.
    What can I say? aish.
    Politics are everywhere.

    Af masuk? Come on.

    Beautiful way to make extra money eh.
    What and where is the transformasi?

    Money is not really the issue here.
    Playing a fair game is.

    Yes, frustration happens week after week.
    May what is left strive for their dream.
    Never underestimate the contestants.

    May the best contestant with a voice and original talent wins.
    Afundi Hafiz, Afundi Akim and Afundi Claudia.

    Peace n love M’sians!

    • its kinda unfair for those peeps who stay in the AF if undi masuk ada. dh keluar tu keluar lah kan. hmmm..money is everything..

  9. hello world…………..hopefully hafiz winner dis year,,,,.hiduppppppppppppppp hafizzzzzzzzzzzzzzzzz…………..peace!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. aku mmg setuju sgt 2 arena84..x ptt lgsg afmasuk 2..klau nk pe kes nk buang aishah n claudia..buang kredit je buat afmasuk 2..nway hafiz is da best…….

    • tu la pasal..dh la AF masuk pastu minggu lepas buang 2 org..buang sorang sudah la ish2..saje nak duit astro nih..hehe..

  11. SAYA MAHU ARIL MASUK af.ARIL…….ARIL…….. I MIZZ YOU…. I LOVE YOU……….AWOK!!!!!!!!!!…………………………………………

    • aril mcm masuk balik je walau ramai yg nyampah tp kalo dia masuk balik maknanya mmg ramai suka la..aiseh, apa la ayat aku ni..tapi apa2 pun hafiz leh menang..

  12. terbuWOKK!!!
    blah la lu wok!! 😀

    peserta af kali sume bgs2 berbndg af 4,5 n 6
    cuma dorg ni kurg aura jd juara
    tp af7 ni byk sgt konspirasi
    1st time seumo idup aku rs nyampah nk tgk AF
    mgknkah ini TRANSFORMASI?

  13. aku rasa kali ini lelaki la juara..
    antara hafiz,yazid dan akim..
    isma pun bgs juga..tp lelaki juara af7..

  14. alaaa pdahal akim tu nk kt aishah bjet die tu mahco ar konon………..mcm mne ek aril blh msuk final….aku plik dan heran……..

  15. mlm semlm hafiz dgn akim bt psembahan yg bgs..
    ciri2 juara dh ada dlm dua pljr ini..gudluck both of them.
    undi la dgn bijaksana utk mmjukan industri seni kita..

  16. memang pilih kasih… kalau nak pilih kasih,,, ujibakat lah pilih kasih… apelah… OK perr aishah,, suara die merdu sgt2… benci aril… buWOK adelah… akim bru lah comel… same ngan aishah… klu die org kawin kn bgus… HIDUP AISHAH…

    • aah yazid mcm perlu keluar je..tp adat lah pertandingan..ada kuar ade masuk ada menang ada kalah..

  17. Dear AF fans,

    I wish to express my frustration and share it with you guys.

    My children and I walked up to the nearest Axcess counter here in Putrajaya yesterday only to discover that all RM30 and RM50 tickets are sold out due to being bought by Astro.

    Neither were we allowed to make an advanced booking.

    Only RM10 seats are made available at current. How unfair is this?

  18. pesal korang benci sgt kat aril 2…best pe die nyanyi,x mcm si yazid n isma 2..terbaik wooooookkkkk!!!!!!!!!!

  19. Juara : Hafiz
    Naib juara : Aril
    Tempat ke 3 : Akim
    Tempat ke 4 : Isma
    Tempat ke 5 : Yazid

    hahah..betul ni, ramalan dr pak dukun. wakakakaka.

  20. itu la, ini la.

    macam-macam ada.

    Saya annoyed666, berasal dari Selangor Darul Ehsan ingin melaungkan satu yang teramat pasti iaitu, “Hafiz TERBAIK!”

    He is born talented.

    hmm.. yg lain tu bagus jugak.
    my ratings for each individu yg masih bertahan:

    Hafiz = 98%
    Akim = 90%
    Yazid = 86.6%
    Isma = 79.9%
    Aril = 24.3%

    Im truly annoyed with the af masuk.
    Truly, dia tidak PERLU ada.
    Just becoz he is a pretty boy?
    okla, ada la suara skit. tapi dah keluar, masuk balik,
    sangat tidak malu.
    Tak la sampai benci dia, berdosa wei.

    So apepun,
    friends, fans, and strangers,
    AFUNDI HAFIZ!!!!!!!!!!!!!!

    peace m’sians!

  21. 66preetygirls …………..kalau kau bagus sangat…..baik kau yang nyanyi…………………..hek eleh…..suara aril tu pun bukan nya bagus sangat……….so poor…..buang duit je……kalau dia dpt popularkan satu malaysia nie pun….tak guna….suara mcm kambing gurun……………………..Baik Afundi Hafiz….suara pun ada gaya ckit……

  22. af 7 ni tak syok la..
    pastu busana yang pelajar2 af 7 final ni semua tak bersesuaian dengan lagu..
    takde peruntukan untuk bajuke??
    pengetua c tiara itu baju mengalahkan diva tp pelajar2nya kesian..baju tak sesuai sungguh dengan lagu..
    tak senonoh n tak kemas bagi pelajar2 lelaki..
    pastu lagu pula tak syok la..
    apa punya pengetua ni!!!
    tiara awak tak sesuai jadi pengetua dalam bidang nyanyian la..
    kalo nak tunjukkan fesyen p ler akademi fesyen ke..
    tgk masa 1st konsert n tym stacy menang pengetuanyer tak mcm tiarapun..
    nak kata jaga penampilan pun tak juga..
    yang penting af seterusnya jangan buat macam af 7..tak best..
    AF7 FINAL BAJU2NYER TAK SESUAI DENGTAN LAGU!!!!!
    TAK KEMAS, TAK SENONOH AND TAK SESUAI..
    TARAF AF7 NI RENDAH LAH..
    TAK MACAM AF1-6..SEBABNYER PENGETUA TAK MACAM PENGETUA..GEDIK MACAM NAKL MAMPOS!!!

  23. TAHNIAH kpd Hafiz mjdi juara AF7, 2009…
    TAHNIAH jugk kpd Aril, Akim, Yazid,Isma….
    Anda smua tlah brjya melalui proses Transformasi….

  24. huuuuuyyyyeeeeeaaaahhhhhhhh……………
    hafiz is da winner….
    hafiz pcah rcord swak thiz year….

  25. CONGRATULATIONS HAFIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YA BE DA BE DOOOOO!!!!!!!!!!!!! YIPPIE!!!!!!! HIPPIES!!!!!!!!
    LALALALA!!!!!!!!!!!!!! JOGET SKIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  26. tahniah buat hafiz..u da best.
    suara yg bgs dan baik punya..
    semua org meramalkan HAFIZ juara akademi fantasia ini…
    peserta lain pun baik

  27. kesian deh ama peminat aril.tu la sokong aril habie2san hnga tkuar liur nie,tp tk juga jadi juara …..he…..he…..

  28. congrate ntok akim…even x dpt tmpt 1st janji dpt gak top3…alwiz be success….chaiyok..chaiyok….aishkimalwiz…i’m yourssss….

  29. ade aku kesah ke hafiz menang ha…………….. dah suara dia sedap kau nak komen nak wat ape……………….

Leave a Reply

Your email address will not be published.